Producten

Basic Plus

"

“Lagers moeten tijdens het werk gesmeerd worden en niet 's avonds bij stilstand. Wij zijn zeer tevreden met onze keuze voor een TBL Basic Plus.”

Jurgen Beltman, Melkveebedrijf Beltman (Lievelde)

Een premium ervaring voor werkbreedtes tot 9 meter!

Een hoogwaardige en lichte bemester die zich onderscheidt op het gebied van kwaliteit, bedrijfszekerheid en professionaliteit. Het biedt dezelfde premium ervaring als zijn grotere broer, de TBL Compact Profi, maar met werkbreedtes variërend van 6 tot 9 meter.

Door de volledig hydraulisch uitliftende elementen behoort overbemesting tot het verleden. Ook kan de werkbreedte worden teruggebracht tot 5,25 meter.

Onderhoud wordt tot een minimum beperkt dankzij harde bussen op de draaipunten, eenvoudige lagering en automatische vetsmering. De elementen zijn nauwkeurig afgestemd op spoor- en bodemvolging, terwijl de V-schijven of bolle schijven zijn vervaardigd van hoge kwaliteit staal.

Verschillende werkbreedtes

0 meter
0 meter
0 meter
0 meter
basic plus

%

Minimaal stikstofverlies

%

Meer benutting van nutriënten

Unieke zwevende hoofdcilinder

De zwevende hoofdcilinder zorgt voor een optimale bodemaanpassing tijdens het bemesten. Bij het uitheffen worden de armen gecentreerd. Eveneens worden bij het inklappen van de bemester de armen gelijktijdig ingetrokken.

Hoge kwaliteit, betrouwbaarheid in het seizoen

Compact profi

Bodemvriendelijk bemesten door de (uitliftende) elementen

Werkbreedtes aanpassen

Mogelijkheid tot het (automatisch laten) aanpassen van de werkbreedtes. De buitenste secties kunnen automatisch liften waardoor dubbel bemesten tot het verleden behoort. 

400 mm V-schijf of bolle schijf

Dezelfde spoor- en bodemvolgende Profi-elementen als op de Compact Profi-lijn. Alle schijven hebben een diameter van 400 mm.

Spoor- en bodemvolgend

De elementen van de Basic Plus zijn gelijk aan die van Compact Profi. De verzinkte elementen zijn spoor- en bodemvolgend uitgevoerd. Daarbij kunnen de elementen zo’n 10 graden zwenken, waardoor je een flauwe bocht kunt draaien.

Optioneel een sleepslangarm verkrijgbaar 

De bemesterserie kan uitgebreid worde met een sleepslang arm. Deze opklapbare arm kan achter de bemester blijven zitten. Het is hiermee eenvoudig om met een zelfrijder of tractor te gaan sleepslangen. Ook hier is er weer de keuze uit bolle schijven en V-schijven. In het voorbeeld zie je een TBL Compact Profi. De sleepslang arm is ook verkrijgbaar op de Basic Plus. 

CONTACT

Vragen, of wilt u meer informatie?

TBL Techniek B.V. is specialist op het gebied van zodenbemesters. Onze missie: de beste zijn door continue focus en aandacht op één machinegroep. Met slimme en doordachte ontwerpen zetten wij de zodenbemester van de toekomst neer.

Meer dan 30 jaar ervaring

Professionele bemesters

Doordachte ontwerpen

Betrouwbare techniek

Bodemvriendelijk

Hoge kwaliteit

Brochure voor meer informatie: